Free express delivery over 90 €

Register and get -10% OFF your first order with code: First10

Product list is empty
Čo je Gua Sha?

Čo je Gua Sha?

08/02/2022

Čo je Gua Sha?

Gua Sha je špeciálny kameň, ktorý používajú v tradičnej čínskej medicíne ako pomocku na masáž tváre.

Čo je Gua Sha masáž?

Vďaka masáži kameňom Gua Sha dokážete spevniť kontúry tváre, redukovať vrásky a linky či uvoľniť svalstvo.  Masáž tváre pomocou kameňa Gua Sha pochádza zo starodávnej čínskej masážnej techniky na zlepšenie konturov tváre, posilnenie ochabnutej pokožky, navracia jej pružnosť a mladistvosť. Napomáha s tokom lymfy, čo zabraňuje usádzaniu toxínov, ktoré spôsobujú opuchy ale zápaly v pokožke. Pri častejšom používaní sa zlepšuje mikro cirkulácia a obeh kyslíka v pleti, je podporená vlastná tvorba kolagénu v pokožke. Všetky produkty použité pri masáži majú lepšie vstrebanie a účinky. Dodáva tak tiež relaxačný a upokojujúci efekt pre duševný pokoj a harmóniu tela. Pri pravidelnej masaži, je istý dlhodobý efekt, ktorý zaručuje mladistvú, zdravú a zjednotenú pleť.

Gua Sha masáž je nenáročná, rýchla, relaxačná a bez potreby návštevy kozmetičky. Masáž celej zaberie 10-15minút.

Benefity masáže Gua Sha :

  • Masáž je vhodná pre všetky typy pleti a vekové kategórie.
  • Napomáha uvoľneniu svalstva a redukcii vrások a jemných liniek. Pleť je pevnejšia a napnutejšia, má ostrejšie kontúry tváre.
  • Dochádza k zlepšeniu cirkulácie krvi, ktorá podporuje tvorbu vlastného kolagénu. Ten zabraňuje ochabnutiu pokožky a tvorbe vrások.
  • Masážou lymfy docielime prekrvenie a okysličenie kožných buniek, čo je prospešné pre prúdenie telesných tekutín a zabráneniu ich stagnácii v okolí tváre.
  • Eliminuje opuch tváre po konzumácii alkoholu či veľa soleného jedla.
  • Zabraňuje tvorbe akné a zápalov, masáž napomáha hojeniu jazvičiek po akné.
  • Podporou lymfy a cirkulácie krvi sa znižuje možná tvorba hyperpigmentácii. Pravidelná masáž stimuluje kožné bunky, tie rýchlejšie hoja prasklinky na tvári a zabraňujú sfarbeniu.
  • Gua Sha podporuje rast vlasov, prekrvením a stimuláciou vlasovej pokožky lepšie rastú vlasové cibuľky, ktoré sú silnejšie a zdravšie.

Ako si vybrať spravný Gua Sha kameň?

Neodporúčame používať Gua Sha, ktorý je vyrobený s plastov, kovov alebo iných umelých látok. Spravný Gua Sha kameň je vyrobený z viacerých druhov krištáľov . Každý má iné vlastnosti podľa výberu materiálu. Na GLASSKIN.EU Vám ponukame Gua Sha masážne kameňe s tychto krištalov:

  • Ruženín : prináša pocit uvoľnenia a pokoja, priaznivo pôsobí na zdravie a vzhľad pokožky. Ruženín dokáže odbúravať stres a možné depresívne stavy, ktoré vedú do nepokoja mysle aj pokožky. Je to kameň, ktorý sa viaže na citovú pohodu, ktorá je dôležitá pre zdravú a bez zápalovú pokožku.
  • Jadeit : je spájaný s harmóniou a pokojom, podporuje relaxáciu mysle aj pokožky. Odháňa negatívnu energiu a obnovuje psychické zdravie. Upokojí myseľ a odstráni napätie v oblasti tvarových svalov.
  • Obsidián : je spájaný so silou a transformáciou. Tento kameň odoberá negatívnu energiu z vášho vnútra a premieňa tieto negatívne vibrácie na energiu, ktorú je možné využiť vo váš prospech. Tento hĺbkovo-detoxikačný kameň očistí nielen váš organizmus, ale aj vašu pleť od všetkých toxínov usadených v tvárových svaloch, uvoľnením napätia a nastolením rovnováhy.
  • Biely Jadeit : sa vyznačuje bielou farbou a pozitívnymi vibráciami, je kameň šťastia a svetla. Je to kameň jasnosti a podporuje stabilitu života tým, že vzbudzuje pozitívne myšlienky a obnovuje vnútornú rovnováhu. Biely Jadeit vám pomôže predstaviť si jasnejšiu cestu pre dosiahnutie tých najlepších výsledkov, ako aj obnoviť vaše vnútorné vyžarovanie, čo sa taktiež odzrkadlí na žiarivosti Vašej pleti.

Ako na masáž Gua Sha kameňom?

Základom masáže je vyčistená pleť, následne nanesiete pleťový olej, hutné sérum alebo pleťový krém.

Každú masáž tváre začíname od krku a postupne ideme hore.

Technika masáže tváre kameňom Gua Sha :

1. Začínajte vždy od krku a masážny kameň Gua Sha držte tak, aby uhol medzi kameňom a pokožkou bol cca 30“. V žiadnom prípade ho nedržte kameň kolmo.

3. Predstavte si že, tvár máte rozdelenú na 3 oblasti: brada a sánka, líca a očné okolie, čelo

4. Opakujte úkon na jednej oblasti 3-5x a pokračujte na vedľajšiu.

5. Neponáhľajte sa. Netlačte príliš silno na pleť počas masáže.

6. Pri masáži si vždy držte pokožku tam kde začínate ťahať (vid obrázok 1), zabránite tak zbytočnému napínaniu pokožky a ťažšej manipulácii na pokožke.

7. Použite náš návod na masáž viď. obrázok 2 a 3.

Share this post

Next post